{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen roman "Sarajevski zidovi sudbine" Marije Fekete Sullivan

F
1.12.2014. u 21:44
130
21
Predstavljen roman "Sarajevski zidovi sudbine" Marije Fekete Sullivan
130
Roman "Sarajevski zidovi sudbine" autorice Marije Fekete Sullivan predstavljen je večeras u Sarajevu, u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.
Zamišljen prvobitno kao ljubavni roman, ovo djelo, paralelno s osnovnom pričom o dječaku izmještenom u svijet iz ratnog Sarajeva, ima čitav niz narativnih rukavaca - životnih priča i situacija u izmučenom, opkoljenom Sarajevu s početka devedesetih godina prošlog vijeka, zatim o teškom izbjegličkom životu i povratku u Sarajevo.

Istovremeno se prepliću detalji, čitav niz podudarnosti na povijesnoj razini i individualnim ljudskim sudbinama, ocijenili su brojni promotori.

Jedna od njih, profesorica Perina Meić, toplo preporučujući djelo čitaocima, svrstala je ovo štivo Marije Fekete Sullivan u ratni roman, ali i roman o ljubavi i umjetnosti, napominjući da je autoricina priča inspirativno potekla od detalja - fasade na jednoj zgradi u ulici Hamdije Kreševljakovića na Skenderiji, na kojoj je prikazana boginja u sivoj haljini, s kopljem u ruci, a na grudima joj je u tom ratnom trenutku nedostajao medaljon, uništen gelerom granate.

Izdavač romana "Sarajevski zidovi sudbine" je Rabic Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: