{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen projekat "Evropska prijestonica kulture 2010."

F
21.2.2010. u 17:23
0
0
Predstavljen projekat "Evropska prijestonica kulture 2010."
0
Predstavljen projekat "Evropska prijestonica kulture 2010."
U okviru XXVI Internacionalnog festivala Sarajevo “Sarajevska zima 2010.”, danas su u gradskoj galeriji "Mak" direktor Festivala Ibrahim Spahić, gradonačelnik grada Pečuha (Pecs) dr. Zsolt Pava te direktor menadžmenta projekta „Pecs - Evropska prijestonica kulture 2010.“ Tamas Szalay predstavili taj projekt, saopćeno je iz direkacije "Sarajevske zime".
Gradonačelnik Pava je rekao da je Pečuh evropska prijestolnica kulture koja s Esenom i Istanbulom ove godine povezuje kulture i civilizacije regije, Evrope i svijeta.

Izrazio je zadovoljstvo što je gost Sarajeva i festivala te što se jedan tako značajan projekt realizuje u okviru "Sarajevske zime".

Pečuh (Mađarska) je otvoren grad kulture koji poziva i umjetnike iz BiH da predstave svoja djela.

Direktor Tamas Szalay je predstavio program koji se realizuje u Evoropskoj prijestolnici kulture, izdvojivši i učešće bh. umjetnika.

Direktor „Zime" Ibrahim Spahić predstavio je umjetnike koje sarajevska manifestacija predlaže za učešće u tom programu.

To su: Aleksandra Nina Knezović, predsjednica Udruženja primijenjenih umjetnosti BiH, Edin Numankadić, direktor Muzej XIV ZOI, Amra Zulfikarpašić, profesorica Akademije likovnih umjetnosti, Nedžad Begović, reditelj, Alma Ferović, asistentica na Muzičkoj akademiji Sarajevo i grupa Sikter.

Spahić je uvjeren da će njihov nastup u Pečuhu snažno promovirati i Sarajevo koje se kandiduje za Evropsku prijestolnicu kulture 2014., saopćeno je iz direkcije festivala "Saravske zima".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: