{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen program 22. manifestacije "Novogradski dani 2018"

29.5.2018. u 15:51
11
1
Predstavljen program 22. manifestacije "Novogradski dani 2018"
11
Predstavljen program 22. manifestacije "Novogradski dani 2018"
Otvaranje Doma oslobodilaca na Žuči 8. juna na Dana odbrane općine Novi Grad Ovogodišnja 22. po redu manifestacija "Novogradski dani 2018." trajat će od 1. do 30. juna, a građani će moći uživati u raznovrsnim programskim sadržajima, namijenjenim svim generacijama, od najmlađih sugrađana do penzionera.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Program "Novogradskih dana", predstavili su na današnjoj press konferenciji članovi Organizacionog odbora manifestacije Tajib Delalić, Hamdija Dizdar, Mirela Bubalo i Naliha Šabanović.

Na više lokacija planirano je održavanja kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja, koji će se održavati u Centru "Safet Zajko", Centru za kulturu - vila Hdžihalilovića, i drugim lokacijama. U sklopu manifestacije održat će se koncerti zabavne, klasične i duhovne muzike, kao i pozorišne predstave, izložbe, te brojni drugi kulturni i sportski sadržaji.

U mjesecu junu obilježit će se značajni datumi, događaji i ličnosti iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata. Tajib Delalić najavio je da će 8. juna biti obilježen Dan odbrane općine i bitke na Žuči, na Golom brdu, gdje je planiran iftar za 3.000 posjetilaca i svečano otvorenje Doma oslobodilaca na Žuči.

"U 18.30 sati bit će upriličeno otvaranje Doma oslobodilaca na Žuči, ulaznoj kapiji budućeg Memorijalnog kompleksa brda Žuč, nakon čega će na Golom brdu biti upriličen zajednički iftar za oko 3.000 ljudi, uz prigodan program i uručenje općinskih priznanja 'Zlatne' i 'Srebrene' pojedinačne i kolektivne plakete odbrane Općine Novi Grad Sarajevo", kazao je Tajib Delalić.

Najavljen je i koncert duhovne muzike, na kojem će nastupiti Zeid Šoto, Mesut Kurtiš i hafiz Aziz Alili, a koji će se održati trećeg dana Ramazanskog bajrama, 17. juna, u 20 sati u Centru "Safet Zajko". Dan poslije, 18. juna, održat će se premijera dokumentarnog filma "Sarajevski vitezovi-pozdrav domovini",u multimedijalnoj sali Općine, u 20 sati.

Koncert zabavne muzike sa Ninom Badrić održat će se ispred sportske dvorane na Dobrinji, 22. juna, u 21 sat. I ove godine, Općina će organizirati tradicionalno druženje sa novogradskim penzionerima uz prigodan program u parku Centra "Safet Zajko“, 30. juna.

Također, bit će održana i 24 sportska događaja na kojima će učestvovati oko 4.000 sportista u 50 različitih disciplina.

Prvi put u sklopu Novogradskih dana održat će se biciklijada, planirana je 21. juna, u 17 sati, i počet će od OŠ „Skender Kulenović“ na Dobrinji prema Otoci do Centra "Safet Zajko".

Općina Novi Grad će biti domaćin delegacijama bratskih općina Pesaro iz Italije i Beyoglu iz Istanbula. U okviru posjete organizirat će se niz susreta i kulturnih dešavanja u čast dobrodošlice gostima. Bit će upriličen i koncert klasične muzike u čast italijanskog kompozitora Đoakina Rosinija (Gioachino Rossini), kao i izložbe dviju pobratimskih općina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: