{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljanje “Mjeseca italijanske fotografije u Bosni i Hercegovini”

13.4.2018. u 16:01
0
3
Predstavljanje “Mjeseca italijanske fotografije u Bosni i Hercegovini”
0
Ambasador Italije u Bosni i Hercegovini Nicola Minasi predstavio je jutros “Mjesec italijanske fotografije u Bosni i Hercegovini”.
Ova smotra fotografije je započela u ponedjeljak 9. aprila otvorenjem izložbe Valeria Vincenza “Borderline – Frontiers of Peace” u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine (gdje će biti izložena sve do 30.aprila 2018.) i nastaviti će se u utorak 17. aprila otvaranjem izložbe u Vijećnici “Pax ante portas-Jannis Kounellis, Vijećnica 2004” autora Almina Zrne, koji je ovjekovječio umjetničko djelo koji je postavio slavni italijanski umjetnik u Vijećnici u toku njene rekonstrukcije.

Otvorenje izložbe koja će biti otvorena za javnost i uz slobodan ulaz, planirano je za 17. april u 18:00 sati u prisustvu gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i autora izložbe.

Ambasador je najavio takodjer početak Foto konkursa pod nazivom #MojaBiH (#LaMiaBosniaErzegovina), koji je organizovala Ambasada Italije u sklopu “Mjeseca italijanske fotografije” u saradnji sa Delegacijom evropske unije, UNICEF-om i Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini, čiji su predstavnici učestvovali na konferenciji za štampu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: