{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavi "Jedvanosimsoboakalomistobo" tri nagrade na festivalu Gola mesečina u Skoplju

F
25.6.2018. u 13:52
3
4
Predstavi "Jedvanosimsoboakalomistobo" tri nagrade na festivalu Gola mesečina u Skoplju
3
Predstavi "Jedvanosimsoboakalomistobo" tri nagrade na festivalu Gola mesečina u Skoplju
Predstava Sarajevskog ratnog teatra "Jedvanosimsoboakalomistobo" nakon nagrada stručnog i žirija publike na Festivalu Komedije Mostarska Liska i Festivalu bh. Drame Zenica trijumfovala je i na Međunarodnom festivalu komedije u Skoplju.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Dodjelom nagrada sinoć je završen V Internacionalni festival komedije "Gola mesečina" koji je od 18. do 24. juna održan u Skoplju, Makedonija. Žiri u sastavu Ivan Leo Lemo, predsjednik, Magdalena Rizova Černih i Ljupščo Petruševski jednoglasno su donijeli odluku da nagrada Gran Pri za najbolju predstavu bude dodjeljena Sarajevskom ratnom teatru za predstavu "Jedvanosimsoboakalomistobo".

"Nagrada za najbolju režiju dodjeljena je Alešu Kurtu za istoimenu predstavu. Nagrada za najboljeg mladog glumca dodjeljena je Davoru Sabi za uloge u predstavi "Jedvanosimsoboakalomistobo", saopćeno je iz SARTR-a

U predstavi igraju: Maja Salkić, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Anida Isanović k.g. Dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović i Nejra Babić. Kostimografiju potpisuje Melisa Musić Ajkunić, a scenografiju Vedran Hrustanović. Muziku za predstavu su radili Damir Nevesinjac i Basheskia.

Predstava je realizirana u okviru projekta "Kofer za sjećanja" Studija lutkarstva Sarajevo kojeg podržava Vlada Švicarske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: