Dodijeljene nagrade
0

Predstave studentskog pozorišta pratilo 10.000 gledalaca

SRNA
Banjalučko studentsko pozorište okončalo je večeras 36. sezonu u kojoj je održano 11 premijera i oko 90 repriza, a koje je pratilo više od 10.000 gledalaca.

Umjetnički direktor ovog pozorišta Goran Jokić izrazio je zadovoljstvo okončanom sezonom, jer su glumci igrali na svim scenama u Banjoj Luci.

On je dodao da studenti različitih fakulteta veoma uspješno igraju u ovom pozorištu i imaju svoju publiku, a polako i osvajaju scene Narodnog i Dječijeg pozorišta.

Prema njegovim riječima, ove sezone je veoma gledan bio irski mjuzikl "Dabling" - ljubavna priča sa živom muzikom i plesom, koji je odigran i večeras.

Jokić je za narednu godinu najavio i moguću rekonstrukciju podruma Studentskog pozorišta u Gospodskoj ulici, za šta su potrebna finansijska sredstva koja je obećala Administrativna služba grada Banja Luka.

"Još nije zatvorena finansijska konstrukcija, ali idejno rješenje postoji, u toku je izrada i izvedbenog rješenja, ako ne u idućoj, onda u 2014. godini možemo završiti opremanje da budemo pravo pozorište", rekao je Jokić.

Na večerašnjem zatvaranju sezone u Domu omladine dodijeljene su i godišnje nagrade ovog teatra.