Ponedjeljak i utorak
62

Predstave "Savršeni kroj" i "Bio je lijep i sunčan dan" na ljetnoj sceni SARTR-a

A. Z.
U okviru programa ljetne scene SARTR danas 13. jula sa početkom u 21 sat publika će imati priliku pogledati predstavu “Savršeni kroj” Vladimira Đurđevića, a u režiji Jasmina Durakovića.

'Savršen kroj' je komad razotkrivanja i prepoznavanja koji pre svega govori o muškim slabostima. Kroz slučajni susret dvojice po svemu, naizgled različitih muškaraca, drama tretira pitanja morala, stanja u društvu, sistema vrednosti, odnosa muškarca prema ženi. Razotkrivaju se slabosti i strahovi protagonista. Ipak, možda, novokomponovani tajkun Marko i krojač na ivici egzistencije Svetislav i nisu toliko različiti. Možda imaju mnogo više zajedničkog nego što se to u prvi mah čini, a možda ni njihov susret i nije bio slučajan", rekao je autor teksta Vladimir Đurđević

Uloge u predstavi ostvaruju Admir Glamočak i Sead Pandur.

U utorak 14. jula u 21 sati, također na ljetnoj sceni SARTR bit će izvedena predstava "Bio je lijep i sunčan dan“, režiserke Tanje Miletić Oručević.

Predstava "Bio je lijep i sunčan dan" nastala je prema zapisu i sjećanjima Sarajki i Sarajlija na 2. maj 1992. godine. To je jedan od rijetkih ratnih dana o kojima postoji jasno sjećanje među različitim ljudima. Od njihovih sjećanja predstava slaže mozaik lijepog proljetnog dana koji će zauvijek promijeniti njihove živote prvog, od 1.395, dana opsade Sarajeva.

Da li su sjećanja činjenice ili fikcija? Mogu li ona sačuvati istinu? Šta ne smijemo zaboraviti?

U predstavi Igraju/ Ana Mia Karić, Maja Salkić, Snežana Bogićević, Dženana Džanić, Amila Terzimehić, Benjamin Bajramović, Adnan Kreso, Sead Pandur i Jasenko Pašić.

Cijena ulaznica iznosi 10 KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na brojeve 033 664 070, 061 022 874 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a. Omogućen je popust za studente i penzionere.

Vezani članci