Kultura
0

Predstave Narodnog pozorišta u svim sarajevskim općinama

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Direkcija Narodnog pozorišta Sarajevo, kako je saopćeno iz ove teatarske kuće, i pored materijalnih poteškoća nastavit će s redovnim aktivnostima.

Tako, iako je posljednjim izglasavanjem nedostatnog budžeta za programsku djelatnost Narodnog pozorišta dovedena Kuća na Obali, teatarski djelatnici neće ni u kom slučaju prekinuti svoju djelatnost.

Direkcija Narodnog pozorišta Sarajevo odlučila je da sa svojim predstavama bude još čvršće vezana za najvjerniju publiku.

Tako će Drama Narodnog pozorišta Sarajevo igrati predstave u svim općinama Kantona Sarajevo.

Kako Gradimir Gojer ističe, preduzeta je akcija da u svim sarajevskim općinama uz produkciju u matičnoj kući se igraju predstave Narodnog pozorišta.

„Trenutno sam u dogovoru s načelnicima sarajevskih općina o gostovanju naših predstava. Prvi je reagirao načelnk Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, a odmah nakon njega i načelnik Općine Ilijaš... Nadam se da ćemo vrlo brzo utvrditi ne samo trenutne nego i dugoročne programe bivstvovanja predstava Narodnog pozorišta na isturenim scenama u sarajevskim općinama...”, rekao je Gojer.

Prva predstava u ovoj akciji Narodnog pozorišta Sarajevo bit će održana 9. aprila u velikoj dvorani Općine Stari Grad. Bit će organiziran i razgovor s predstavnicima Općine i s publikom, s teritorije općine Stari Grad, saopćeno je iz Narodnog pozorišta.