Ne propustite
0

Predstave "Bullying Collection" i "Totovi" će u petak i subotu biti odigrane u SARTR-u

I. S.
Foto: Velija Hasanbegović
Foto: Velija Hasanbegović
Publika će u Sarajevskom ratnom teatru uskoro moći pogledati dvije predstave - "Bullying Collection" i "Totovi".

"Bullying Collection" možete pogledati 15. marta s početkom u 20 sati. Nastala je prema tekstovima Nejre Babić, Aleša Kurta, Sam Guzmana i Iana McWethyja, a u režiji Aleša Kurta.

Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja. Pozorište i ova predstava žele omogućiti onima koji su najčešće samo brojevi u statistici da progovore, jer je važno i neophodno.

"Bullying Collection" je predstava sačinjena od niza scena koje temu vršnjačkog nasilja tretiraju iz različitih perspektiva. Bullying nije problem učitelja, roditelja, psihologa, druge djece, grada, zemlje, sistema. Bullying je zločin u kojem svi oni učestvuju.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Maja Salkić, Ana Mia Karić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Davor Sabo, Adnan Kreso i Hana Zrno.

"Totove" možete pogledati 16. marta s početkom u 20 sati. Ovo je predstava autora Ištvana Erkenja, a u režiji Andraša Urbana. Komad je groteska sa elementima satire, koji je Ištvan Erkenj, jedan od najpriznatijih mađarskih pisaca 20. vijeka prema noveli "Dobrodošlica za Majora" iz 1966. godine. Inspirisana je stravičnom, istovremeno besmislenom i uzaludnom, sudbinom mađarskih vojnika na Istočnom frontu januara 1943.

U predstavi igraju: Sead Pandur, Davor Sabo, Adnan Kreso, Džana Džanić, Ana Mia Karić, Snežana Bogićević i Emir Fejzić.

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti na brojeve telefona 033 664 070 i 061 850 745 ili putem email-a [email protected].