Predstava Zijaha Sokolovića "Lijevo Desno Glumac" u Centru za kulturu Sarajevo

Predstava Zijaha Sokolovića "Lijevo Desno Glumac" u Centru za kulturu Sarajevo
73
Klix.ba
12.6.2019. u 10:51
6
komentara
73

dijeljenja
Predstava Zijaha Sokolovića "Lijevo Desno Glumac" u Centru za kulturu Sarajevo Foto: D. S./Klix.ba
U JU Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo će 19. juna biti izveden performans Zijaha Sokolovića "Lijevo Desno Glumac", program koji se može opisati kao predstava, predavanje, team building i radionica.
Kroz ovu predstavu Zijah Sokolović će pokušati odgovoriti na pitanje kako shvatiti da ste "glumci u svom teatru" te kako biti umjetnik u svom životu. Kroz ovaj tekst se ističe i to da svaka "data okolnost" pripada nekoj "prvoj dramskoj radnji", da svaka "prva dramska radnja" ima svog reditelja i pisca.

Također, svi oni koji se odluče odgledati ovu predstavu će pokušati dobiti odgovore na pitanja da li naš "život" kao "prvu dramsku radnju" razumijemo objektivno ili subjektivno u "datim okolnostima", da li u svakodnevnom životu "prvih dramskih radnji" i mi možemo biti i postati umjetnici te zašto nam se događa tekst "nemam vremena" ili "ako budem imao vremena" ili "ako nađem vremena".

Zijah A. Sokolović je ambasador dobre volje UNDP-a za toleranciju i nenasilje, osnivač Thearta Salzburg - Zagreb, dobitnik Zlatnog vijenca Evropske Unije i to za najbolji i najkvalitetniji EU projekt u edukaciji djece. Bio je profesor glume na Bruckner univerzitetu u Linzu i gostujući profesor na doktorskim studijama Akademije umjetnosti u Beogradu. Za 50 godina glumačkog života dobitnik 76 nagrada za svoj umjetnički rad.

Predstava će se odigrati u srijedu 19. juna s početkom u 20 sati na teatarskoj sceni Centra kulture i mladih u ulici Jelića 1. Cijena ulaznice iznosi 15 KM. Ulaznice se mogu kupiti u Centru kulture i mladih Općine Centar od 9 do 21 sat.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...