{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Zečija rupa" ponovo na repertoaru SARTR-a

Klix.ba
11.10.2012. u 14:18
2
1
Predstava "Zečija rupa" ponovo na repertoaru SARTR-a
2
Predstava "Zečija rupa" ponovo na repertoaru SARTR-a
U subotu, 13. oktobra, od 20 sati na sceni Sarajevskog teatra publika će moći pogledati predstavu "Zečija rupa", u režiji Roberta Raponje.
Predstava je svoju premijeru imala 12. novembra 2011. godine u Sarajevskom ratnom teatru, a do sada je ostvarila gostovanja u Zenici, Goraždu i Jajcu, gdje je, na Pozorišnim igrama u Jajcu, Selma Alispahić dobila nagradu za najbolju žensku ulogu, a Alban Ukaj za najbolju mušku ulogu.

Ulaznice za ovu predstavu se mogu kupiti na blagajni teatra po cijeni od 5KM, a penzioneri/penzionerke, studenti/studentice i učenici/učenice srednjih i osnovnih škola ulaznice mogu dobiti uz popust.

"Zečija rupa" je nastala po tekstu Dejvida Lindsaya – Abaiera koji je svoju najveću noćnu moru, strah od gubitka djeteta, pretočio u ovaj biser savremene dramaturgije, za koji je 2007. god. dobio Pulitzerovu nagradu.

Predstavu je režirao Robert Raponja, gost iz Hrvatske, koji nije nepoznat našoj publici, jer je pored ove, režirao i predstave koje su naišle na izvanredan prijem publike: najuspješniju predstavu Sarajevskog ratnog teatra, "Ay, Carmela", zatim, "Caroline Neuber", "To je raj, lutko moja", "Zagrljenici" i "U plamenu".

I ovoga puta njegov angažman ukazuje da se radi o takvom tekstu koji ima emotivno uporište u životnim situacijama, često bolnim ali iskrenim, koje nikoga, ni glumce kao ni publiku, ne ostavljaju ravnodušnim. "Zečija rupa" je premijerno izvedena 12. novembra 2012. godine u Sarajevskom ratnom teatru, te je naišla na odličan prijem kod publike.

Glumački ansambl predvodi prvakinja Sarajevskog ratnog teatra, Selma Alispahić, koja je u gotovo svim Raponjinim predstavama bila protagonistom, a ovog puta igrajući uz partnere Albana Ukaja, Maju Salkić, Jasenka Pašića i Anu Miu Milić, te gošću Halimu Mušić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: