Festival komedije
1

Predstava Zagreb teatra Exit 19. decembra u Centru kulture Jelićeva u Sarajevu

N. C.
U ponedjeljak, 19. decembra, Teatar Exit iz Zagreba dolazi u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo sa predstavom "Münchhausen" i otvara 25. Festival komedije "Smijeh je lijek".

O tome zašto čovjek laže i kako to čini napisano je bezbroj debelih knjiga. Umijeće laži što nam ga podastire barun Münchhausen, plijeni bujnošću razmahane mašte. Njegove laži nisu, međutim, plod demagoškog manipuliranja zrncima istine.

Münchhausenovi lažopleti spram svega ovoga, benigne su floskule koje nas poput čarolije umiju nasmijati do suza, pomažući nam da ne zaboravimo kako funkcionira istinski smijeh, taj osebujni mehanizam koji bi čovjeku, kada bi za njim češće posezao, možda i mogao donijeti stanovito samoizlječenje. Reditelj predstave je Boris Kovačević, a u predstavi igra Vilim Matula. Magična izvedba samo jednog glumca gledaoce u sat i deset minuta trajanja predstave odvodi na fantastično putovanje Orijentom, carskom Rusijom i Bečom Marije Terezije.

Ulaznice po cijeni od 15 km možete kupiti na blagajni CKM na adresi Jelića 1 radnim danima od 9 do 22 sata. Rezervacije se vrše elektronskim putem na stranici www.centarkulture.ba, preko facebook profila CKM-a ili na broj telefona 033 232 595.