{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava Žaba na sceni Kamernog teatra 55 22. i 23. juna

20.6.2015. u 19:55
37
6
Predstava Žaba na sceni Kamernog teatra 55 22. i 23. juna
37
Predstava Žaba na sceni Kamernog teatra 55 22. i 23. juna
Predstava "Žaba" Kamernog teatra 55, koja i nakon šest i po godina igranja puni sale širom regije, će posljednji put ove sezone na sceni ovog pozorišta biti izvedena 22. i 23. juna u 20.00 sati.
"Žaba" je tekst autora mlađe generacije Dubravka Mihanovića iz Zagreba, koji je za ovaj dramski tekst višestruko nagrađivan.

Predstavu je režirao Elmir Jukić, a Emir Hadžihafizbegović, Mirsad Tuka, Aleksandar Seksan i Moamer Kasumović su glumci koji unose nevjerovatne emocije i uživljavaju se u predstavu toliko da se publici događaji koji se odvijaju pred njima čine uistinu stvarnim.

"Žaba" je osvojila brojne nagrade, a Emir Hadžihafizbegović je nagrađivan za najboljeg glumca.

"Žaba" je priča o svima nama, ljudima današnjeg vremena, dobu nerazumijevanja i usamljenosti i potrage za ljubavlju i smislom. Predstava na gotovo hirurški način dijagnosticira vrijeme u kojem živimo. Ona donosi likove koji se ne snalaze u tranzicijskom vremenu i dobu promijenjenih vrijednosti. Tekst se bavi problemima današnjeg vremena koji su isti ili slični u BiH, Hrvatskoj ili Srbiji.

"To je prvenstveno problem nepostojanja komunikacije i nemogućnosti da čujemo tuđe mišljenje. Ovaj tekst ima jednu sjajnu tezu, a to je da uvijek u svemu tražimo krivca, propuštajući da sami napravimo bitne promjene u svojim životima. Zbog stvari, poput pitanja loših života i situacije u kojoj živimo, u stalnoj smo potrazi za krivcima, pa ih nalazimo u vlasti, u sistemu, direktoru firme, šefu, poslovođi, treneru, selektoru, umjesto da se za sebe sami izborimo. Moramo se umiješati u vlastite sudbine, umjesto što nad njima samo žalimo", stoji u najavi iz Kamernog teatra 55.

Ulaznice se mogu rezervisati na telefon 550 475. Kamerni tetar 55 u junu penzionerima, studentima i grupama odobrava popust 50% na cijenu ulaznice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: