{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Vesela večer u Sarajevu" za kraj oktobra u SARTR-u

23.10.2014. u 08:39
0
0
Predstava "Vesela večer u Sarajevu" za kraj oktobra u SARTR-u
0
Predstava "Vesela večer u Sarajevu" za kraj oktobra u SARTR-u
U četvrtak, 30. oktobra, s početkom u 20 sati, publika Sarajevskog ratnog teatra će imati priliku pogledati predstavu "Vesela večer u Sarajevu".
Pozorišna predstava "Vesela večer u Sarajevu" u produkciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR u saradnji sa Muzejom grada Sarajeva, te uz pomoć Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti i Jevrejske općine, ima za cilj da ukaže na tradicionalne vrijednosti zaboravljenog Sarajeva, Sarajeva prije 101 godinu, na sijela koja su bila glavna okupljališta umjetnika i intelektualaca, stranaca i naših građana i koja su značajno utjecala na razvoj kulture i umjetnosti, na uspostavljanje kvalitetnijih međuljudskih odnosa i na upoznavanje sa različitostima i specifičnostima naroda i etničkih skupina.

"Bit će to vesela večer, baš kako je opisuje Samokovlija, za 'sve one koje ulaze u život i one koji ga žive, kao i za one koji bijahu prije nas…Povezali smo stoljeća, nanizali događaje čudno i neshvatljivo, bolno i radosno'. Uz pjesmu i muziku, koja se uvijek čula iz naših mahala, glumci oživljavaju likove koji su junaci priča iz našeg grada, oni postaju Sarajke i Sarajlije i igrajući ih iz zaborava nam vraćaju dio naše povijesti i tradicije", ističu iz SARTR-a.

Predstava je svoju premijeru imala 22. juna 2014. godine u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti, a reprize u Svrzinoj kući.

Scenario za predstavu u režiji Dubravke Zrnčić-Kulenović su radile Dubravka Zrnčić-Kulenović, Maja Salkić i Sonja Goronja. Kostimografkinja je Vanja Popović, a izvršna producentica Hana Karadža.

Od nove 2014/2015 sezone predstava se izvodi na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR, a uz glumce Maju Salkić, Sonju Goronja, Mehmeda Porču, Seada Pandura i Sanjina Arnautovića, učestvuju i članice vokalnog ansambla “Korona” Anida Isanović i Dunja Kazić, a harmoniku svira Kaća Hadžifejzović.

Predstava se izvodi na sceni SARTR-a s početkom u 20h, a broj mjesta je ograničen. Rezervacije ulaznica možete izvršiti na telefon 033/664-070 (svaki radni dan od 10h do 16h), 064/4-168-148 (tokom vikenda) ili SARTR Facebook inbox. Cijena ulaznice iznosi 10KM, a broj mjesta je ograničen.

Blagajna SARTR-a radi svakim radnim danom od 10h do 16h, a na dan predstave i od 18h do 20h. Iz SARTR-a ističu kako je broj mjesta ograničen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: