{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Umri muški" u srijedu u Kamernom teatru 55

18.9.2012. u 10:36
0
1
Predstava "Umri muški" u srijedu u Kamernom teatru 55
0
Predstava "Umri muški" u srijedu u Kamernom teatru 55
Kultna predstava "Umri muški", u režiji Admira Glamočaka, bit će prikazana na sceni Kamernog teatra 55 u srijedu, 19. septembra.
U predstavi igraju Tatjana Šojić, Admir Glamočak i Senad Bašić.

Predstava "Umri muški" je nastala davne 1990. godine kao diplomska predstava Tatjane Šojić, i od tada nije prestala puniti salu Kamernog teatra 55. Doživjela je više od 250 izvođenja postavši najizvođenijom bosanskohercegovačkom predstavom svih vremena.

Nastala kao nepretenciozna i niskobudžetna komedija o muško-ženskim odnosima, "Umri muški" je, isključivo zahvaljujući neprekidnom interesu publike, postala kultna predstava Kamernog teatra 55. Eva, Bruno i Mario u briljantnoj interpretaciji Tatjane Šojić, Admira Glamočaka i Senada Bašića postali su tako junaci čije replike njihovi brojni fanovi, koji su predstavu gledali i po deset, petnaest ili dvadeset puta, znaju napamet, uvijek u njima otkrivajući novu istinitost, životnost i duhovitost.

Predstava je osvojila sljedeće nagrade: Festival Mostarska liska, Mostar, nagrada Mala liska za najuspješniju ulogu – Tatjana Šojić i nagrada publike za najbolju predstavu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: