Oduševila Zeničane
267

Predstava "Ukulele jam" u režiji Dine Mustafića stiže u Narodno pozorište Sarajevo

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Predstava "Ukulele Jam" nakon dvije izvedbe u Zenici i duplim višeminutnim ovacijama stiže i u Sarajevo gdje će u sklopu Sarajevske zime biti prikazana gledaocima u Narodnom pozorištu 3. marta s početkom u 19.30 sati.

Predstava koja je rađena po romanu Alena Meškovića, a u režiji Dine Mustafića, govori o ratu, izbjegličkim danima i rock and rollu.

Glavni junak, tinejdžer Miki, neizmjerno se radovao ljetu 1992. kada će konačno napuniti petnaest godina, početi izlaziti u grad, prvi put se poljubiti, a njegov brat Neno konačno će se vratiti sa studija u Sarajevu. Međutim tog ljeta 1992. godine, Neno je odveden u logor, a Miki zajedno sa svojim roditeljima završava u izbjegličkom kampu u Hrvatskoj.

U iduće dvije godine, Miki sanja o danu kada će se vratiti njegov najveći junak kojem će ispričati sve što je propustio u Mikijevom životu - prvi poljubac, prvo pijanstvo, nove prijatelje, nove kasete, prave pravcate Converse Starke i ono najvažnije večernje izlaske u rock klub Ukulele.

U predstavi glumi cijeli glumački ansambl Bosanskog narodnog pozorišta Zenica te gostujući glumci, a rađena je povodom 70. godišnjice od osnivanja najznačajnije ustanove kulture u Zenici.

"Nakon premijerne i reprizne izvedbe na matičnoj sceni, za koje su se tražile ulaznice više, predstava 'Ukulele jam' Bosanskog narodnog pozorišta Zenica kreće u 'osvajanje' drugih gradova i festivala, kako u BiH, tako i van granica. Prvo od predstavljanja publici van Zenice je gostovanje u Narodnom pozorištu Sarajevo, u sklopu festivala Sarajevska zima. Vjerujemo da će publika u Sarajevu biti oduševljena, kao što je to bila i publika u Zenici", kazao je marketing menadžer Bosanskog narodnog pozorišta Elvir Škiljo.