Na sceni SARTRA
256

Predstava "U ime oca" odigrana večeras pred sarajevskom publikom

L. P.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra večeras je odigrana predstava “U ime oca”, dokumentarno-plesni komad čiji scenario potpisuju autori iz naše države i Austrije.

Predstavom se pažnja skrenula na članove Udruženja Zaboravljena djeca rata, zatim na djecu rođenu zbog samog rata, ali i na djecu koja su rođena usljed silovanja žena u agresiji. Veliki broj silovanih žena tim nemilim činom dobilo je i djecu koja su, nažalost, još uvijek prilično neprepoznata od sistema u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na cjelokupnu situaciju u vezi s koronavirusom, predstavi “U ime oca” moglo je prisustvovati svega stotinjak osoba, a posjetioci su iskoristili priliku i za razgovor s predsjednicom/članicom Udruženja Ajnom Jusić, kao i sa glumcima predstave.

U predstavi su igrali glumci iz Narodnog pozorišta Tuzla i to: Feđa Zahirović, Marija Novaković, Ermin Avdić, Sadika Kahrimanović, Jasmina Ibrahimović, Armin Filipović i Nikolina Gagić, a nastala je u u koprodukciji The Alpha Group i Narodno pozorište Tuzla, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo.