|

Predstava "Tajna džema od malina - Nova formula" pred kraj 2015. godine

Predstava "Tajna džema od malina - Nova formula" pred kraj 2015. godine
11
Klix.ba
21.12.2015. u 08:14
1
komentara
11

dijeljenja
Predstava "Tajna džema od malina - Nova formula" pred kraj 2015. godine
Sarajevski ratni teatar je pred kraj 2015. godine za svoju publiku priredio tri izvođenja predstave "Tajna džema od malina – Nova formula".
Termini igranja su subota, 26.12., ponedjeljak 28.12. i utorak 29.12. s početkom u 20 sati.

Rezervacije ulaznica na telefon 033/664-070 (svaki radni dan od 10 do 16 sati) ili Facebook inbox. Blagajna SARTR-a radi svakim radnim danom od 10 do 16, a na dan predstave i od 18 do 20 sati.

Senzacionalno: Zapanjujuća otkrića na temelju najnovijih istraživanja!
Da li duh koji noću straši goste u hotelu Evropa ima neke veze sa Jakobom Esalovićem, čovjekom sa Šiljinim licem? Sarajevski vampir ponovo šeta gradskim ulicama. Ko će mu ući u trag? Da li je nevidljivi čovjek Amir Amrić u susretu sa svojim bratom konačno spoznao svoj lik u ogledalu? Da li su istiniti podaci Pedra Paname, po kojima je najezda džinovskih pacova u Sarajevu tek zakašnjela posljedica neslavnog eksperimenta nacističke jedinice Klingsor? Hoće li pismo, koje je Ona ponovo poslala ljubavi svog života, konačno naći pravi put do svog primaoca? Toliko novih pitanja i nerazjašnjenih sarajevskih misterija.

Sarajevski ratni teatar ponovo je okupio odabrani tim istraživača i istraživačica da sve ove navode još jednom preispitaju. Neustrašivi novinar/zavodnik Pedro Panama, tajna agentica/spisateljica/kopačica dijamanata Ona, slikar/nakaza sa Alifakovca Jakob Esalović, pijanista amater/vampir/poručnik Hiršfic, strip scenarista/nevidljivi čovjek Amir Amrić u novom svjetlu!

U predstavi igraju: Snežana Alič, Alban Ukaj, Jasenko Pašić, Ermin Bravo, Adi Hrustemović i Benjamin Bajramović, dramatizaciju i dramaturgiju potpisuju Bojana Vidosavljević, Dario Bevanda i Adnan Lugonić, scenografiju potpisuje Mirna Ler, kostimografiju, Emina Hodžić Adilović, muziku za ovu predstavu uradio je Damir Imamović, vizuelni identitet/animacije potpisuje Emina Kujundžić, scenski pokret Branko Potočan, VJ-ing Edita Gazibara, dizajn FABRIKA, ilustracija Dragan Rokvić, izvršne producentice Sabina Šabić i Latifa Imamović, a producent predstave je Nihad Kreševljaković, direktor Sarajevskog ratnog teatra.

"Tajna džema od malina" predstavlja dramatizaciju istoimene zbirke priča Karima Zaimovića.

Karim Zaimović (1971.-1995.) bio je jedan od najvećih književinh talenata na ovim prostorima u 20. stoljeću. Njegova tragična smrt spriječila je puni razvoj i ostvarenje jednog enormnog literarnog dara. Ipak, i sama "Tajna džema od malina" osigurala je Zaimoviću značajno mjesto u svakoj povijesti bosanskohercegovačke književnosti. Knjiga je nastala u periodu opsade, i upravo je to razlog za njeno postavljanje na scenu Sarajevskog ratnog teatra. Mnogi naši suvremenici smatraju da je najtragičnija sudbina bosanskohercegovačke književnosti dvadesetog stoljeća upravo sudbina Karima Zaimovića.

Predstavu "Tajna džema od malina" realizira Sarajevski ratni teatar SARTR u koprodukciji sa Fondacijom Karim Zaimović, Internacionalnim teatarskim festivalom MESS i WARM.

Projekat "Tajna džema od malina" realizira Sarajevski ratni teatar SARTR u koprodukciji sa Fondacijom Karim Zaimović, Internacionalnim teatarskim festivalom MESS i WARM.uz svesrdnu podršku mnogih organizacija i pojedinaca.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...