|

Predstava "Spašeni" peta ovosezonska premijera

Predstava "Spašeni" peta ovosezonska premijera
0
F
FENA
14.1.2011. u 17:33
0
komentara
0

dijeljenja
Predstava "Spašeni" peta ovosezonska premijera Bosansko narodno pozorište Zenica
Produkcijski tim Bosanskog narodnog pozorišta Zenica na samom početku druge polovine sezone 2010/11. započeo je s radom na novoj predstavi. Riječ je o drami „Spašeni“ (Saved) koja predstavlja jedno od najznačajnijih djela evropske dramaturgije XX vijeka i vjerovatno najpoznatije djelo Edwarda Bonda, najznačajnijeg živućeg dramskog autora u Velikoj Britaniji.
Premijera predstave koju je režirao Jovica Pavić iz Beograda, a za koju je scenografiju uradio Todor Lalicki, zakazana je za u utorak i srijedu, 22. i 23. marta, na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.

Ovo će biti peta premijerna izvedba u 61. pozorišnoj sezoni BNP Zenica. Ranije su publici premijerno izvedene predstave: Don Quijote, Arapska noć, Zatvorenih očiju i Patuljak iz zaboravljene zemlje, što, prema informacijama iz BNP-a, ovu pozorišnu kuću stavlja na prvo mjesto po obimu produkcije u tekućoj sezoni bh. pozorišta.

Uloge u predstavi „Spašeni“ igraju Nusmir Muharemović, Dženana Džanić, Robert Krajinović, Predrag Jokanović, Irina Dobnik, Adis Mehanović, Saša Handžić, Miroljub Mijatović i Selma Mehanović.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.