{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava Sarajevskog ratnog teatra otvorila Festival komedije u Skoplju

20.6.2018. u 14:22
21
4
Predstava Sarajevskog ratnog teatra otvorila Festival komedije u Skoplju
21
Peti Međunarodni festival komedije "Gola mesečina" u Skoplju otvorila je predstava Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) "Jedvanosimsoboakamolistobo" Nejre Babić i Aleša Kurta koji potpisuje i režiju.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nakon uspješnih nastupa na festivalima "Mostarska liska" u Mostaru i Festivalu bh. drame u Zenici, ova predstava je osvojila i makedonsku publiku, te je ansambl SARTR-a ispraćen sa pravim ovacijama.

Tematiku predstave, kao i socijalno-satirični angažman koji posjeduje, jednako snažno su prepoznali i gledatelji u Skoplju. Njihova je reakcija utjecala i na izvrsnu kolektivnu glumačku igru koja je već na početku festivala postala favorit za glavnu nagradu. Festival "Gola mesečina" traje do 24. juna, a učestvuju teatri iz Makedonije, Srbije i Bugarske.

U predstavi igraju: Maja Salkić, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Anida Isanović k.g. Dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović i Nejra Babić.

Kostimografiju potpisuje Melisa Musić Ajkunić, a scenografiju Vedran Hrustanović. Muziku za predstavu su radili Damir Nevesinjac i Basheskia.

Predstava je realizirana u okviru projekta "Kofer za sjećanja" Studija lutkarstva Sarajevo kojeg podržava Vlada Švicarske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: