Mostar
0

Predstava "Sallinger" u domu Herceg Stjepan Kosača

Sarajevo-x.com
U Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača 13.08. sa početkom u 20.30 sati bit će izvedena najnasilnija i najavangardnija drama Bernard-Marie Koltèsa "Sallinger" u režiji Ivice Buljana i izvođenju Théâtre National de Bretagne.

New York, 1964. Mladić kojeg su zvali Riđi, izvršio je samoubojstvo i ostavio svoje najbliže u potpunom očaju. I dok se porodica vraća u sjećanja pokušavajući prazninu ispuniti riječima, njegova mlada udovica dolazi u otmjenu kuću tražiti svoja prava. I njegov duh neće odoljeti da se vrati i obračuna sa svojim najbližima… Ovo je slika Amerike u tjeskobi uoči početka Vijetnamskog rata. Iz genijalnog izbora Sallingerovih novela, Koltès je napisao dramu o histeričnoj porodici, seksualno neurotičnim mladima, izgubljenoj generaciji roditelja… Riječ je o najnasilnijem i najavangardnijem Koltèsovom komadu.

Ivica Buljan opsesivni je režiser Koltèsovog teatra. Postavio je dosad Noć na rubu šuma, Povratak u pustinju. Borbu crnca i pasa, Dan umorstava u priči o Hamletu, Marš i Pijani proces. U ovoj predstavi okupio je stalne umjetničke saradnike (Tolj, Savić Gecan, Smrekar Vrhovnik). Bazu glumačke ekipe čine studenti završne godine Nacionalne skole TNB Rennes direktora Stanislasa Nordeya. Pridružuju im se dvoje Buljanovih fetis glumaca, Senka Bulić i Marko Mandić.