Kultura
0

Predstava "Ruže za Anu Terezu" u bh. gradovima

FENA
Nova predstava East West Centra i BNP Zenica "Ruže za Anu Terezu - Fudbalske priče" Harisa Pašovića i Edwarda Cluga, nakon svjetske premijere u Zenici i prve reprize u Prijedoru, nastavlja turneju po bh. gradovima.

Predstava će u utorak biti igrana u Kulturnom centru u Bihaću, u četvrtak, 29. septembra u Domu kulture u Jajcu, a dan kasnije u Kulturnom centru u Gradišci.

East West je teatar koji najviše igra u BiH izvan matičnog grada. Dosad su predstave East Westa igrale u oko 40 gradova u oba entiteta.

Reditelj i direktor East West Centra Haris Pašović rekao je da je za njih jednako važno da igraju u manjim sredinama u BiH, kao i na velikim međunarodnim festivalima širom svijeta.

"Dobar prijem u Zenici i Prijedoru predstave "Ruže za Anu Terezu - Fudbalske priče" potvrđuje naše iskustvo da publika u malim gradovima razumije i voli pametne predstave", kazao je.

Solistica sarajevske Opere Aida Čorbadžić pojavljuje se u ulozi kafanske pjevačice izvodeći fascinantni raspon pjesama od pop-folk hitova do umjetničkih kompozicija.

Philp Tan, muzičar iz Singapura, svira uživo balkansku muziku. Ekipa izvrsnih svjetskih savremenih plesača pleše koreografije Edwarda Cluga, direktora slovenačkog nacionalnog Baleta iz Maribora.

Taj projekt podržan je od MDGFprograma Kultura za razvoj.