|

Predstava "Radnja na uglu" na sceni Kamernog teatra 55

Predstava "Radnja na uglu" na sceni Kamernog teatra 55
0
F
FENA
14.2.2014. u 10:29
0
komentara
0

dijeljenja
Predstava "Radnja na uglu" na sceni Kamernog teatra 55
Predstava "Radnja na uglu" , koju je postavio francuski reditelj François Lunel, na osnovu teksta mađarskog pisca Miklosa Laszla, bit će izvedena 15. februara na sceni Kamernog teatra 55.
Riječ je o šarmantnoj, zabavnoj i izuzetno emotivnoj i romantičnoj komediji, te izvanrednom tekstu prema kome je svojevremeno snimljen i čuveni film u kom je glavnu ulogu igrao James Stewart, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

U ovoj raskošnoj ansambl predstavi uloge su ostvarili Dragan Jovičić, Muhamed Hadžović, Vanesa Glođo, Senad Alihodžić, Amar Selimović, Aida Bukva, Boris Ler, Rade Čolović, Ravijojla Jovančić-Lešić i Benjamin Rifatbegović.

Reditelj François Lunel istaknuo da je ovom predstavom želio pokazati da "ako je svijet prije opstao, to je moguće i sada, ali samo ako se fokusiramo na nekoliko pravila, principa, kao što je poštovanje drugih i različitih, solidarnost, briga prema jezicima".

"Ustvari, mislim da ova predstava pokazuje šta Bosanci trebaju sada, to je mirna i duhovita priča, s lijepim emocijama i nježnim osjećajima. To će dati nadu ljudima u ovim vremenima podjele", ocijenio je on.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.