{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava Put u raj otvara novu sezonu u BNP Zenica

23.8.2013. u 13:12
12
1
Predstava Put u raj otvara novu sezonu u BNP Zenica
12
Predstava Put u raj otvara novu sezonu u BNP Zenica
Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u nedjelju, 25 augusta sa početkom u 20 sati, bit će izvedena predstava BNP Zenica poznatog pisca Miroslava Krleže Put u raj u adaptaciji i režiji Gradimira Gojera.
"Predstavu Put u raj, kao redateljski uradak, posvećujem upomeni na velikog bosanskohercegovačkog i hrvatskog slikara i grafičara Mersada Berbera. Radeći Put u raj sjećao sam se razgovora sa Berberom o genijalnom, epohalnom opusu Miroslava Krleže... Berber je, nažalost, bio jedan od rijetkih, strasnih čitača Krležinog djela.

Put u raj sam je Krleža okarakterizirao kao „antiratni rekvijem“. Ako nakon gledanja naše predstave bude jedan pacifist više na zemaljskoj kugli, postigli smo cilj...

Raduje me da predstavom Put u raj, osim obilježavanja sto dvadest godina od rođenja Miroslava Krleže, možemo obilježiti i pedeset godina kontinuiranog pregalaštva i istinske predanosti teatru dvojice glumaca Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Predraga Jokanovića i Ištvana Gabora", riječi su reditelja Gradimira Gojera.

Odlična glumačka postava BNP Zenica sigurno će svim ljubiteljima Krleže upriličiti pravi užitak. Premijerno ova predstava je izvedena 24.11.2012. godine

Ulaz na predstavu je slobodan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: