Sarajevska zima
124

Predstava "Pink Moon" 8. februara gostuje na sceni SARTR-a

Klix.ba
U okviru festivala Sarajevska zima na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) će 8. februara u 20 sati biti izvedena predstava "Pink Moon" nastala u produkciji BNP Zenica.

"Ružičasti mjesec je postapokaliptično-apokaliptična antiutopijska priča epskih proporcija, smještena unutar kafkijanskog sistema koji melje posljednje ostatke ljudskog roda. Žanrovski, to je postdramska rock opera s elementima psihodeličnog westerna, piratske pustolovine, trash horrora, space opere i gomilom pop-kulturalnih referenci. Također, to je i hronika raspada prosječne patrijarhalne porodice kasnog socijalizma i društveno angažovana priča o generaciji u potrazi za alternativnim načinom života u postratnom tranzicijskom društvu. A možda nije ništa od toga, nego samo intimna priča koja se odvija između četiri zida jednog stana u kojoj četiri lika tokom jedne večeri na teži način dolaze do kolektivne katarze", rekao je autor teksta Dario Bevanda.

Režiju predstave potpisuje Saša Peševski, a uloge su ostvarili Zlatan Školjić, Adis Mehanović, Dina Mušanović i Benjamin Bajramović.

Za scenografiju i kostimografiju bio je zadužen Saša Peševski, za izbor muzike Igor Kasapović, a za produkciju Hazim Begagić.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, a omogućen je popust za učenike, studente i penzionere. Ulaznice se mogu rezervisati pozivom na 033 664 070 ili putem Facebook stranice SARTR-a.