{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava Odette & Odile na sceni SARTR-a

10.9.2012. u 08:09
0
0
Predstava Odette & Odile na sceni SARTR-a
0
Predstava Odette & Odile  na sceni SARTR-a
10. septembra , na sceni Sarajevskog ratnog teatar bit će premijerno izvedena predstava Odette & Odile inspirisana motivima filma "Crni labud" Darrena Aranofskog.
Režiju i koreografiju predstave potpisuju Ena Kurtalić i Amila Terzimehić, koje ujedno, tumače i naslovne uloge, Odette i Odile. Predstava je na repertoaru od 20 sati, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni teatra po cijeni od 5 KM.

Dva labuda, Odette, bijeli, nevini, nježni, kojeg igra Ena Kurtalić, i Odile, crni, senzualan, slobodan i zavodljiv kojeg utjelovljuje Amila Terzimehić, vode nas kroz priču o razumu i emocijama, restrikcijama i slobodi, hrabrosti i strahu, priču o umjetniku, jednom čovjeku koji u sebi otkriva skrivene slojeve svoje ličnosti, a koje počinju da izlaze na površinu te postaju vidljive svima, i ne samo vidljive, nego dominante karakteristike njegove ličnosti.

Odette, ambiciozna balerina kojoj se ostvaruje san da zaigra ulogu života, ulogu bijelog labuda u Labuđem jezeru, počinje da gubi kontrolu nad svojim umom i tijelom pod pritiskom svojih ambicija, okoline, očekivanja drugih, te dolazi do urušavanja njene krhke ličnosti, baze koja joj je do sada pružala sigurnost i zaštitu.

Ovu klasičnu priču o umjetničkoj ambiciju, borbi umjetnika sa samim sobom, velikoj želji da postognu savršenstvo i ovladaju svakim aspektom svoga stvaranja i svoje ličnosti, na scenu Sarajevskog ratnog teatra postavljaju dvije mlade glumice, koje su ovoga puta preuzele i režisersku ulogu, pod mentorstvom Jasne Žalice.

Ovom predstavom, ove dvije mlade umjetnice imaju za cilj doprinijeti razvoju savremenog plesa i fiizičkog teatra u Bosni i Hercegovini, te ohrabriti pomjeranje granica lične percepcije i razumjevanja, umjetnika samih, kao i pomijeranje granica njihovog umjetničkoh izražavanja.
Ulaznice za ovu predstavu se mogu rezervisati putem telefona 033 664 070,
e-maila [email protected] ili slanjem poruke u inbox Facebook pagea Sarajevskog ratnog teatra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: