|

Predstava o najboljem čovjekovom prijatelju: "Kerovi" 15. novembra gostuju u Sarajevu

Predstava o najboljem čovjekovom prijatelju: "Kerovi" 15. novembra gostuju u Sarajevu
9
E. Lj.
12.11.2019. u 16:47
2
komentara
9

dijeljenja
Predstava o najboljem čovjekovom prijatelju: "Kerovi" 15. novembra gostuju u Sarajevu
Predstava "Kerovi" teatra "Carte Blanche" u režiji Erola Kadića, u kojoj igraju Aleksandar Srećković i Srđan Timarov, već treću sezonu se izvodi u Srbiji i regionu kao i dijaspori, a 15. novembra konačno će biti izvedena i u Sarajevu.
Predstava je nastala po tekstu Christophera J. Johnsona, australskog glumca, reditelja i pisca, a na srpski ga je prevela Milica Mihailović.

"Srđan i ja u predstavi igramo 14 rasa pasa, na gotovo praznoj sceni, koristeći se samo tekstom i svojim glumačkim umijećem. Moglo bi se reći da je to povratak pozorišnim korjenima", kaže Aleksandar Srećković.

Kroz mnogo smijeha ali i nekoliko tužnih, gotovo tragičnih priča, predstava pokazuje i preispituje naš, ljudski odnos prema tim divnim stvorenjima koja su uvek negdje oko nas i koja nam pružaju neograničenu i bezuvjetnu ljubav. A ta ljubav i jeste glavna tema predstave, dodaje on.

"Ljubav prema gazdi, prema hrani, prema suprotnom polu, prema mladuncima. Međutim, ima jedan vrlo prisan i komičan način koji publiku od samog početka uvuče u predstavu i u velikoj mjeri je i nagna da na trenutke i učestvuje u njoj", ističe Srećković.

Osim gradova širom Srbije, "Kerovi" često gostuju u Hrvatskoj (Krk, Pula, Rijeka, Poreč, Zagreb, Osjek, Split…), a nedavno su bili na turneji u Kanadi i Švicarskoj.

"Sljedeća destinacija na kojoj će "Kerovi" lajati je Sarajevo, 15. novemnra u Domu mladih", poručuju organizatori.

Ulaznice možete kupiti na platou Skenderije, blagajni BKC-a ili putem sistema Kupikartu.ba.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...