Režija Albana Ukaja
25

Predstava "Nigdje nikog nemam" 19. i 20. maja u SARTR-u

L. K.
Sarajevka publika će imati priliku ponovo pogledati predstavu po tekstu Edwarda Bonda "Nigdje nikog nemam" u režiji Albana Ukaja, 19. i 20. maja u 20 sati na sceni Sarajevskog Ratnog Teatra (SARTR).

Uloge u predstavi su ostvarili glumica Snežana Bogićević te glumci Jasenko Pašić i Alban Ukaj. Muzička pratnja dvojac Basheskia & Edward EQ, Leonardo Šarić i Nedim Zlatar.

Radnja drame "Nigdje nikog nemam" je smještena u 2077. godini. U distopijskom svijetu u kojem žive bračni par Sara i James nema pobune. Zabranjena su sjećanja, emocije i empatija.

"Namjera pravde je da dokaže da su krivci krivi, a nevini slobodni. Jednostavno zar ne? Samo što nije tako jednostavno. Svako ima svoju istinu i ne želimo da se bavimo prošlošću. Još uvijek je oko nas toliko razrušenih kuća prošlosti, a bolna je činjenica da sve razrušene kuće izgledaju isto", rekao je reditelj Alban Ukaj.

Nakon izvedbi predstave će biti realizovan i razgovor sa publikom i autorima. Predstava je realizovana u produkciji Kontakta i Sarajevskog Ratnog Teatra, a izvedbe uz poršku Fonda Otvoreno Društvo BiH.

Rezervacija ulaznica na broj telefona 033 664070 ili putem Facebook stranice SARTR-a. Kupovina ulaznica na dan izvedbe od 18 do 20 sati na blagajni SARTR.a. Broj mjesta je ograničen u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi.