{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Mousefuckers" na sceni SARTR-a

S
4.10.2010. u 12:36
0
0
Predstava "Mousefuckers" na sceni SARTR-a
0
Predstava "Mousefuckers" na sceni SARTR-a
U ponedjeljak, 4.10. 2010.godine sa početkom u 20 sati na sceni SARTR-a bit će odigrana predstava "Mousefuckers", autor Almir Imširević, u režiji Faruka Lončarevića.
Igraju: Jasenko Pašić, Snežana Alič, Adnan Hasković, Mirela Lambić, Sanin Milavić

Berlinski zid je srušen 9. novembra 1989. godine. Iako je to bio trenutak rušenja granica i ujedinjenja Njemačke, ovaj događaj se odrazio i utjecao i na fundamentalne socijalne i političke promjene u cijeloj Evropi.

Dvadeset godina kasnije, pokretanje teatarskog projekta "Nakon pada" usmjereno je prema fundamentalnim društveno-političkim promjenama u Njemačkoj i Evropi. Goethe-Institut je iz 15 evropskih država okupio 19 dramskih pisaca, koji su imali zadatak da napišu tekstove inspirisane aktuelnim događajima i transformacijama koje doživljava bilo pojedinac ili društvo u cjelini.

Almir Imširević, kao autor, i SARTR su izabrani za partnere u ovom projektu ispred Bosne iHercegovine. Otvorenost ovog sarajevskog teatra prema novim tendencijama i inicijativama, kao i za koprodukciju, kroz ovu saradnju sa Goethe-Institutom znači i svojevrsnu potvrdu kvaliteta SARTR-a.

Dramski tekst "Mausefuckers" je priča o svim Sarajlijama koji su daleko od svog grada. Tamo negdje, gdje god da su, baš kao i svi koji su ovdje, jednako su nesretni. Oni tamo usamljeni, pritajeni u iznajmljenim sobama ili stanovima, žive od uspomena i sitnica koje čuvaju kao svoje najveće blago, ponizni i poslušni, puni čežnje i sjećanja…..

Predstava "Budućnost je u jajima", koja je prema repertoaru planirana za četvrtak 07.10.2010. godine i petak 8.10.2010. godine sa početkom u 20 sati je otkazana iz tehničkih razloga. Javnost će blagovremeno biti obaviještena o novim terminima odigravanja ove predstave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: