{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Mortal kombajn" na sceni BNP-a u Zenici

F
31.1.2011. u 18:21
0
0
Predstava "Mortal kombajn" na sceni BNP-a u Zenici
0
Predstava "Mortal kombajn" na sceni BNP-a u Zenici
Bosansko narodno pozorište Zenica
Nedavno započeta saradnja Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i četiri profesionalna sarajevska teatra - Narodnog pozorišta, Kamernog teatra 55, SARTR-a i Pozorišta mladih bit će nastavljena u subotu, 5. februara gostovanjem Narodno pozorišta Sarajevo na sceni BNP-a s predstavom "Mortal Kombajn" Pawela Sala u režiji Dine Mustafića.
Saradnja je zvanično započela 22. januara gostovanjem BNP-a Zenica u NP-u Sarajevo s predstavom "Nevakat". Sedam dana poslije na velikoj sceni BNP-a odigrana je gostujuća predstava "Gospođica Julija", saopćeno je iz BNP-a Zenica.

SARTR će također gostovati u Zenici s dvije predstave - "U plamenu" Charlotte Jones, u režiji Roberta Raponje, koja će biti odigrana 18. februara i "Ovo je Jonesco, budalo" Eugena Ionescoa, u režiji Ferida Karajice, koja je na repertoaru 19. februara.

Bosansko narodno pozorište Zenica će pred sarajevskom publikom izvesti dvije predstave iz vlastite produkcije tokom marta, ali ovog puta u Sarajevskom ratnom teatru. U pitanju su predstave "Švedsko srce moje majke" Zilhada Ključanina, u režiji Aleša Kurta, i "Zatvorenih očiju" April De Angelis, u režiji Lajle Kaikčija.

Saradnja BNP-a Zenica s pomenutim sarajevskim teatrima trajat će do kraja aprila, kada će biti održani pregovori o nastavku saradnje tokom naredne pozorišne sezone.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: