{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Mali mi je ovaj grob" oduševljava publiku u cijeloj regiji

7.7.2014. u 15:09
32
0
Predstava "Mali mi je ovaj grob" oduševljava publiku u cijeloj regiji
32
Predstava "Mali mi je ovaj grob" oduševljava publiku u cijeloj regiji
Nakon izuzetno uspješnog premijernog izvođenja u Bitef teatru i u Kamenom tetaru 55 te dva reprizna izvođenja u Kamernom tetaru 55 27. i 28. juna, povodom obilježavanja stogodišnjice od atentata na austrijskog prijestolonasljednika Franca Ferdinanda, događaja koji je zauvijek obilježio ove prostore i narode koji obitavaju na njima, i stavio nas u žižu svjetske politike, predstava "Mali mi je ovaj grob" u subotu 5. jula izvedena je na ovogodišnjem Festvalu Grad teatar u Budvi.
Priča o sarajevskom atentatu i implikcijama tog čina na današnje vrijeme, crnogorsku publiku je podigla na noge – prepuno gledalište višeminutnim ovacijama ispratilo je sjajnu autorsku i glumačku ekipu predstave – Milana Marića kao Gavrila Principa, Svetozara Cvetkovića kao Apisa, Ermina Bravu kao Danila Ilića, Marka Janketića kao Nedeljka Čabrinovića i Amilu Terzimehić kao Ljubicu.

Predstava "Mali mi je ovaj grob" po istoimenoj drami Biljane Srbljanovi, nastala je u koprodukciji Hartefakta, Bitef teatra iz Beograda, Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i kazališta Ulysses sa Brijuna, te u saradnji sa brojnim partnerima iz cijele regije i izvodi se u okviru redovnog repertoara Kamernog teatra 55.

Predstavu “Mali mi je ova grob” režirao je Dino Mustafić, čija predstava "Terorizam" u produkciji Kamernog teatra 55 je prošlog ljeta iz Budve takođe ispraćena ovacijama.

Odmah nakon Budve, predstavu očekuje premijera pred hrvatskom publikom na Brijunima gdje će u Kazalištu Ulysses igrati 11. 12. i 13. jula.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: