{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Mali mi je ovaj grob" gostuje u Kanadi

25.3.2015. u 22:46
4
16
Predstava "Mali mi je ovaj grob" gostuje u Kanadi
4
Predstava "Mali mi je ovaj grob" gostuje u Kanadi
Nakon izuzetno uspješnih izvođenja u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Brčkom, Budvi, Novoj Gorici i na Brijunima višestruko nagrađivana predstava "Mali mi je ovaj grob" u režiji Dine Mustafića, u čijoj pripremi je učestvovao autorski tim iz cijelog regiona, gostovat će u kanadskom gradu Torontu.
Predstavu "Mali mi je ovaj grob" po istoimenoj drami Biljane Srbljanović, u izvođenju sjajne glumačke ekipe - Milana Marića, Svetozara Cvetkovića, Ermina Brave, Marka Janketića i Amile Terzimehić, u prepunim dvoranama publika redovno ispraća burnim aplauzima i ovacijama. Muziku u predstavi izvodi violončelista Aleksandar Latković.

Predstava "Mali mi je ovaj grob" nastala je u koprodukciji Hartefakta, Bitef teatra iz Beograda, Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i kazališta Ulysses sa Brijuna, povodom obilježavanja stogodišnjice od atentata na austrijskog prijestolonasljednika Franca Ferdinanda, događaja koji je zauvijek obilježio ove prostore i narode koji obitavaju na njima, i stavio nas u žižu svjetske politike.

Publika u Torontu će imati priliku pogledati ovu predstavu u Teatru Isabel Bader u subotu 28. marta u 18 i 21 sat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: