{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava Machbeth oduševila publiku u Narodnom pozorištu Sarajevo

25.9.2018. u 22:19
5
5
Predstava Machbeth oduševila publiku u Narodnom pozorištu Sarajevo
5
Beograđanski Bitef Dance Company večeras je u Narodnom pozorištu Sarajevu, uz muziku Draška Adžića i koreografiju Miloša Isailovića, izveo predstavu Macbeth. Publika je uživala u izvedbi, te je predstava ispraćena ovacijama.
Publika je, sudeći prema ovacijama, uživala u izvedbi, te je predstava ispraćena ovacijama.

"Ovo je Shakespearova „najkraća tragedija“. U pitanju je intrigantna priča koja se prenosi u savremeni, minimalistički teatarski izraz", izjavila je direktorica BFS, Edina Papo.

Jedan od plesača, Uroš Petronijević, je istakao da je zadovoljstvo ali i velika odgovornost igrati u ovakvoj predstavi. Plesačica Ana Ignjatović Zagorac naglasila je da joj je veliko zadovoljstvo ponovo učestvovati na Balet Festu Sarajevo.

Prema scenariju, škotski general Macbeth prima proročanstvo od tri vještice da će jednog dana postati kralj Škotske. On zatim ubija kralja Duncana i preuzima škotski tron, ali je nakon ubistva pun osjećaja krivnje i paranoje. Kako bi zaštitio sebe od neprijatelja i paranoje, on počinjava sve više i više ubojstava, te postaje tiranski vladar. Sve to uskoro vodi Macbetha i njegovu damu u sferu ludila i smrti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: