S početkom u 19:30
0

Predstava "Leptir" će biti odigrana sutra u Međunarodnom centru za djecu i omladinu

I. S.
Foto: Velija Hasanbegović
Foto: Velija Hasanbegović
Predstava "Leptir" reditelja Emira Zumbula Kapetanovića će biti odigrana sutra, 31. marta s počekom u 19:30 u Dječijoj kući na Grbavici, tj. u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Narajevo

Spomenuta predstava će biti odigrana u okviru projekta "Pozorište na kućnoj adresi" koji sprovode Općina Novo Sarajevo, Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Narajevo i Narodno pozorište Sarajevo. Ulaz je slobodan.

Tekst govori o otuđenosti unutar porodice, uslijed nedostatka komunikacije, a to je problem mnogih današnjih porodica. Komunikacija unutar porodica danas se obavlja putem mobitela, kompjutera i drugih sredstava komunikacije koja ne uključuju prisustvo stvarne emocije.

U predstavi glume: Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan i Ermin Sijamija.

"Problem ovih ljudi se desio jer su predugo bili u tišini. Kada su progovorili, progovorili su jezikom kojim se nisu međusobno mogli da razumiju. Danas porodica, kao institucija, doživljava krizu. Porodica je ugrožena i devastirana. Ova predstava će biti upozorenje svima da postanu svjesni šta se može desiti ako podrodica ne komunicira. Ovo je primjer i pokazatelj gdje destrukcija može odvesti porodicu. Ukoliko je na prvom mjestu bilo koja stvar (karijera, novac, rivalstvo…), a ne porodica, već je propast tu", rekao je Emir Zumbul Kapetanović.