{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Lakonoga u čarobnoj šumi" 19. jula na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović

Klix.ba
18.7.2018. u 15:31
21
1
Predstava "Lakonoga u čarobnoj šumi" 19. jula na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović
21
Predstava "Lakonoga u čarobnoj šumi" 19. jula na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović
U četvrtak, 19. jula, s početkom u 19 sati najmlađi sugrađani i njihovi roditelji imat će priliku da pogledaju dječiju predstavu "Lakonoga u čarobnoj šumI", koja će biti izvedena na otvorenoj sceni postavljenoj na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović.
Predstava se nalazi na programu festivala "Baščaršijske noći", a ulaz na predstavu je slobodan.

"Lakonoga u začaranoj šumi" je muzička basna o radoznaloj i naivnoj Stonogi koja se jednog dana izgubi u čarobnoj šumi i na tom putu nauči šta znači i koliko je bitno pravo prijateljstvo. Predstava je nastala u saradnji JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo i Udruženja za promociju kulture ''FANI'', a namijenjena je predškolskom i školskom uzrastu te roditeljima. Režiju i adaptaciju, prema tekstu ''Stonoga i prijatelji'' Fahrudina Kučuka, potpisuje Riad Ljutović.

Glumci u ovoj muzičkoj basni su: Andrea Aković u ulozi Lakonoge, Armin Omerović je Lisac Dugonja i mladi Filip Radovanović, pauk Pepe. Izbor muzike, koreografiju, kostimografiju i scenografiju potpisuje Riad Ljutović. Grafički dizajn, ilustracije i likovno oblikovanje predstave radila je Sanela Husić –Musabašić. Majstor tona je Slađan Vujić, a majstor svjetla Moamer Šaković.

Iako je predstava primarno namijenjena za predškolski i školski uzrast, glumci ističu da će ovo biti poučna predstava ne samo za djecu nego i za odrasle, jer će roditelji zajedno s djecom učiti o određenim stvarima. Predstava nosi poruku o značaju prijateljstva te da su to vrijednosti koje djeca trebaju učiti od malih nogu. U pitanju je poučna priča kroz koju se na zabavan način provlače upozorenja koja su bitna za djecu.

"Najvažnija poruka koju nosimo je o značaju prijateljstva. Moramo kroz čitav život imati prave drugare, prave prijatelje. To su vrijednosti koje trebamo učiti djecu već od malih nogu. I skrenuti pažnju na neke probleme, kao što su da djecu ne smijemo puštati same među nepoznate osobe, ili u nepoznate dijelove grada. Čarobna šuma predstavlja taj grad, odnosno sve opasnosti kojim djeca mogu biti izložena svakim danom", rekao je reditelj Riad Ljutović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: