{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Klasni neprijatelj" privlači pažnju britanskih medija

F
FENA
29.7.2008. u 14:41
0
1
Predstava "Klasni neprijatelj" privlači pažnju britanskih medija
0
Predstava "Klasni neprijatelj" privlači pažnju britanskih medija
Predstava Nigela Williamsa "Klasni neprijatelj", u adaptaciji i režiji Harisa Pašovića i produkciji EastWest Centra Sarajevo privlači veliku pažnju medija u Velikoj Britaniji u najavama Edinburgh International Festivala koji će biti održan u augustu ove godine, saopćio je danas EastWest Centar.
Vodeći škotski list "The Herald" objavio je u nedeljnom izdanju The Herald Magazine udarnu foto-reportažu o “Klasnom neprijatelju” na osam kolor-stranica uključujući i naslovnu stranicu na kojoj je slika mlade sarajevske glumice Maje Izetbegović, članice EastWest ansambla.

Magazin detaljno govori o EastWestu, samoj predstavi i problemu nasilja među mladim ljudima, a čitaoce podsjeća na opsadu Sarajeva.

Novinari The Herald Magazinea boravili su nekoliko dana u Sarajevu, prisustvovali probama "Klasnog neprijatelja" i razgovarali s glumcima EastWest-a i Harisom Pašovićem za koje magazin ističe da je "jedan od vodećih europskih reditelja", navodi se u saopćenju.

Osim ove izvanredne najave učešća “Klasnog neprijatelja” u glavnom programu edinburškog festivala među 11 predstava iz cijelog svijeta, glavni kulturni magazin u Škotskoj The List, objavio je priču o EastWest Centru Sarajevo u štampanom i on-line izdanju.

Predstava ”Klasni neprijatelj” nalazi se u izborima najvažnijih događaja ove godine u Edinburghu koje su objavili The Times, The Guardian and The Daily Telegraph.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: