Ostvarenje za djecu
0

Predstava "Junaci Pavlove ulice" krajem sedmice u Lutkarskom kazalištu u Mostaru

N. C.
Predstavu "Junaci Pavlove ulice" ove sedmice u Lutkarskom kazalištu Mostar možete pogledati u petak, 25. juna u 18 sati, kao i u subota, 26. juna u 11 sati.

Rediteljica predstave je Tamara Kučinović, dramaturška suradnica i asistentica redateljice je Matea Bublić. Scenografkinje i dizajnerice lutaka: Ivana Živković i Sheron Pimpi - Steiner.

U predstavi igraju Jelena Kordić Kuret, Jadranka Popović, Marta Haubrich, Ružica Bošković, Anela Planinić Škutor, Ivan Nevjestić, Tibor Oreč.

"Junaci Pavlove ulice jedna je od onih knjiga koju se ne zaboravlja, koja dira, pogađa ravno u srž ljudskog života i veliča širinu međuljudskih odnosa. Taj dječji roman koji govori o srčanoj borbi običnih dječaka obične Pavlove ulice za obično igralište koje je njima znači beskonačnost i slobodu, protiv velikih momaka u crvenim košuljama, ticao nas se onda kada je napisan, davne 1906., rukom Ferenca Molnara, i danas, 113 godina kasnije", naveli su.

Nastavljaju kako su njegovi likovi su živi, puni, dostojni detaljnih opisa i unutarnjeg života. Odabirom ovog materijala kao polazišne točne jedne kazališne predstave osjeća se stanovita odgovornost u želji da se ne propusti niti jedan detalj ove priče o odrastanju, prijateljstvu i zajedništvu. Svaka smrt donosi prebrzo odrastanje, a ona najbližih prijatelja, koji su život izgubili boreći se za komadić dječjeg igrališta, ona donosi želju da postanemo ljudima. U svoj svojoj punini. Stoga ovom predstavom progovaramo o važnosti svakog čovjeka, svakog života i svakog i najmanjeg bića koje može nositi promjenu.