Režija Dine Mustafića
56

Predstava "Jedan je Muhammad Ali" u ponedjeljak na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

L. R.
Foto: Velija Hasanbegović
Foto: Velija Hasanbegović
Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u ponedjeljak, 4. marta sa početkom u 19:30 sati biti će izvedena dramska predstava "Jedan je Muhammad Ali" autora Almira Imširevića, a u režiji Dine Mustafića.

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Rastko Zečević.

Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Video dizajn uradio je Zlatan Filipović.

"Kako je pravo ime Muhameda Alija? Šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašem životu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo li zaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi i opet ih nema kad ti najviše zatrebaju. Ovo je priča koja će vas beskrajno nasmijati, ali i preciznim udarcem u pleksus izbiti dah. Udarcem dostojnim Muhameda Alija. Međutim, ne baš kao njegovim jer 'jedan je Muhamed Ali'", rekla je dramaturginja i glumica u predstavi Vedrana Božinović.

Predstava "Jedan je Muhammad Ali" biti će izvedena u sklopu projekta "Winter Fest: Zimska čarolija u Narodnom pozorištu" podržanog od strane Turističke zajednice KS.

Rezervacija ulaznica moguća je na linku.

Radno vrijeme blagajne:

  • Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30 19:30 sati.
  • Ostalim radnim danima od 9:00 do 15:00 sati