Rezervišite ulaznice
52

Predstava "Jedan je Muhamed Ali" Dine Mustafića 27. januara premijerno na sceni Narodnog pozorišta

I. S.
Predstava „Jedan je Muhamed Ali“ autora Almira Imširevića, a u režiji Dine Mustafića, će 27. januara biti premijerno izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

U predstavi igraju Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Ratko Zečević.

"Kako je pravo ime Muhameda Alija? I šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašem životu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo li zaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi i opet ih nema kad ti najviše zatrebaju. Ovo je priča koja će vas beskrajno nasmijati, ali i preciznim udarcem u pleksus izbiti dah. Udarcem dostojnim Muhameda Alija, ali ne baš kao njegovim, jer jedan je Muhamed Ali", kazala je Vedrana Božinović.

Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Video dizajn radi Zlatan Filipović. Publika će moći pogledati isti predstavu 31. januara, 1. i 23. februara te 4. i 25. marta.

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti putem web stranice. Blagajna na dan izvođenja predstave radi u dva termina: od 9 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati. Ostalim radnim danima radi od 9 do 15 sati.