{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Ja sam životinja" 28. maja u Međunarodnom centru za djecu i omladinu

24.5.2012. u 19:37
36
3
Predstava "Ja sam životinja" 28. maja u Međunarodnom centru za djecu i omladinu
36
Posljednja majska izvedba predstave "Ja sam životinja" u režiji Mirele Trepanić desit će se u ponedjeljak 28. 5. 2012. u 20 sati na sceni Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, Grbavica.
Predstava "Ja sam životinja" je analiza društva preko najranjivije populacije, a to su tinejdžeri. U našem društvu svakodnevno se dešavaju strašne stvari, a počinioci su upravo tinejdžeri. Maloljetnička delinkvencija, odrastanje u društvu punom mržnje, opasnosti i agresivnosti su teme koje obrađuje ova predstava.

Ona je dobar materijal za postavljenje pitanja i otvaranje dijaloga sa mladima koji bi dolazili na predstavu i na kraju dobili upitnik, te na postavljena pitanja razgovarali sa svojim vršnjacima, nastavnicima te u porodici. Rad na predstavii pratio je i istraživački rad novinara koji je statistički obradio temu maloljetničke delinkvencija u BiH, i to se uključilo u predstavu. Predstava je drama sa komičnim elementima.

Režija: Mirela Trepanić

Igraju: Adis Omerović, Indira Đeldum, Jasmina Mahmutagić, Mirza Mrgan.
Muzički saradnici su: Nenad Tešić i Anton Pešikan
Novinar istraživač: Ognjen Krivošić,
Scenografija i kostimografija: M.M.A.J.I.L
Asistentica režije: Lejla Sarvan
Produkcija: SATYA
Pokrovitelji predstave: Međunarodni centar za djecu i mlade Novo Sarajevo, Udruženje Muzičari bez granica BiH te tvornica namještaja Jadrina d.o.o.

Cijena karte 4 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: