Kultura
0

Predstava "Ja, mahaluša" u Kamernom teatru 15, 22. i 26. maja

Sarajevo-x.com
Pozorišna predstava "Ja, mahaluša" nakon svega nekoliko izvođenja postala je pravi teatarski hit za koji se traži karta više. Iz produkcije “Filter” obavještavaju javnost da će sarajevska publika imati priliku vidjeti novo “mahalanje u teatru” u tri termina: 15, 22. i 26. maja na sceni Kamernog teatra 55, dok će Zeničani u sklopu Festivala bh. drame ovaj originalni bh. kabare gledati 28. maja na sceni Bosanskog narodnog pozorišta.

Predstava "Ja, mahaluša" je muzičko-scenski happening koji je uspostavio žanr muzičkog teatra i pokazao da se ovdje mogu praviti predstave koje integriraju tekst, muziku, pokret i ples na originalan način.

Predstava je rađena prema istoimenom bestselleru Indire Kučuk-Sorguč, a glavnu ulogu tumači Nela Đenisijević, koja je dosadašnjim izvođenjima pobrala sve simpatije publike. Režiju i dramaturgiju potpisuje Mirela Trepanić dok je Nenad Tešić Nelin partner na sceni – glumac, svirač, izvođač, onaj koji predstavlja ironiziranu karikaturu muško-ženskih odnosa u bosanskom maniru. Tu je i Ansambl Cabaret koji u predstavi izvodi dvije kulminantne tačke.

Za muzičku režiju pobrinula se magistrica Alma Ferović dok scenografiju i kostimografiju potpisuje Marijela Margeta-Hašimbegović, a scenski pokret Emir Fejzić.