Pedeseto izvođenje
0

Predstava "Ja, mahaluša" jubilej proslavlja u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Nela Đenisijević
Nela Đenisijević
Najveći pozorišni hit 2011. godine, predstava "Mahaluša" svoj jubilej - 50. izvođenje, imat će u Domu mladih Skenderija 10. marta u 20 sati.

Do sada je ova originalna komedija o muško-ženskim odnosima u Domu mladih igrala dva puta pred dvije hiljade posjetilaca. A 10. marta će se po treći put “mahalati” na kultnoj sarajevskoj sceni Domu mladih koji će za ovu priliku biti pretvoren u zatvoreni amfiteatarski prostor. Bit će to 50. izvođenje nakon nepunih godinu dana od premijere.

Predstava "Ja, mahaluša" dosada je imala 49 izvođenja koje je publika nagradila istinskim oduševljenjem. Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima traži se karta više jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike, pokret i plesne tačke.

Predstava je rađena prema bestseleru Indire Kučuk-Sorguč "Ja, mahaluša", a glavnu ulogu tumači Nela Đenisijević koja je dosadašnjim izvođenjima pobrala sve simpatije publike. Režiju i dramaturgiju potpisuje Mirela Trepanić, a uz Nelu u predstavi igra Nenad Tešić i Ansambl Cabaret.

Karte se mogu rezervirati na telefon 033 211 016 i kupiti u Domu mladih. Prodaja je svakim danom od 8 do 17 sati.