Režija Selme Alispahić
0

Predstava "Gidionov čvor" gostuje u Gradskom pozorištu Jazavac u Banjoj Luci

I. S.
Predstava "Gidionov čvor" Selme Alispahić će biti odigrana 17. aprila s početkom u 20 sati u Gradskom pozorištu Jazavac u Banjoj Luci.

U pitanju je projekt realizovan u koprodukciji Scene MESS, Pozorišta mladih Sarajevo i Udruženja Intermezzo. Ova predstava se bavi gorućim pitanjima i problemima koji se tiču školskog sistema, slobode izražavanja, vršnjačkog nasilja, kreativne slobode, utjecaja nastavnika, uloge roditelja, odgovornosti i jednih i drugih.

Ekipa predstave obraća se svima sa željom da potakne čitavu zajednicu, roditelje i prosvjetne radnike da se ozbiljnije pozabave problemom vršnjačkog nasilja te da razgovorima sa djecom pokušaju prevenirati potencijalne probleme. Za svaku predstavu bit će napravljena anketa čiji cilj je da učenici podijele svoja iskustva o vršnjačkom nasilju, bilo da su bili svjedoci istoga ili da su ga sami doživjeli.

U predstavi "Gidionov čvor" igraju Selma Alispahić i Helena Vuković. Muziku za predstavu je radio Zoran Predin, dramaturg predstave je Adnan Lugonić, a za kostimografiju i scenografiju zadužena je Edna Slipčević. Rediteljica predstave je Selma Alispahić.

Ulaznice možete rezervisati putem aplikacije BL Teatar, na web stranici, putem e-maila [email protected], Facebook stranice ili pozivom na 063 699 699 ili 051 462 887 (radnim danima i subotom od 16 do 20 sati).

Vezani članci