{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Gate 95" u četvrtak u SARTR-u

S
17.6.2010. u 09:04
0
0
Predstava "Gate 95" u četvrtak u SARTR-u
0
Predstava "Gate 95" u četvrtak u SARTR-u
Predstava "Gate 95", u režiji Lajle Kaičkije, na sceni Sarajevskog ratnog teatra bit će održana u četvrtak, 17. juna 2010. s početkom u 20 sati.
Ovom izuzetno dobro prihvaćenom predstavom SARTR će završiti uspješnu sezonu, a druženja sa svojom publikom nastavit će u septembru.

U predstavi "Gate 95" graju: Snežana Alič, Sonja Goronja, Mirela Lambić, Sead Pandur, Alban Ukaj i Jasenko Pašić.

Predstava je bazirana na jednočinkama komedije apsurda američkog pisca Davida Ivesa. Na aerodromskom izlazu broj 95 šest lica čeka polijetanje aviona koje se zapravo nikada nije desilo, a po logici stvari neće se ni desiti. Ali ovih šest lica ustrajni su u svojoj odluci da odu na neko mjesto vlastitih pojedinačnih utopija i na taj, vrlo artificijelan, kukavički i pasivan način razriješe svoje privatne tragedije uzrokovane mjestom u kojem žive.

Unutar ovih koordinata kreće se naših šest likova, koji su u dramskom smislu potpuno svedeni samo na svoje opsesije, fobije ili frustracije.

Komediografski elementi u ovoj predstavi izrastaju iz bolnog grča ovih šest lica koji uporno pokušavaju da uspiju, da se ostvare kao ličnosti, ali koji uvijek završavaju u realmi sterilnog aerodromskog gatea, u zoni koja je između stvarnosti i mašte.

David Ives u svojim jednočinkama problematizira mogućnost ponovnog pokušaja i deskriptivno prikazuje sve moguće puteve kako bi se ostvario cilj, opisujući tako sve moguće greške koje možemo učiniti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje najčešće gledate filmove?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: