{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Gate 95" u četvrtak u SARTR-u

S
17.6.2010. u 09:04
0
0
Predstava "Gate 95" u četvrtak u SARTR-u
0
Predstava "Gate 95" u četvrtak u SARTR-u
Predstava "Gate 95", u režiji Lajle Kaičkije, na sceni Sarajevskog ratnog teatra bit će održana u četvrtak, 17. juna 2010. s početkom u 20 sati.
Ovom izuzetno dobro prihvaćenom predstavom SARTR će završiti uspješnu sezonu, a druženja sa svojom publikom nastavit će u septembru.

U predstavi "Gate 95" graju: Snežana Alič, Sonja Goronja, Mirela Lambić, Sead Pandur, Alban Ukaj i Jasenko Pašić.

Predstava je bazirana na jednočinkama komedije apsurda američkog pisca Davida Ivesa. Na aerodromskom izlazu broj 95 šest lica čeka polijetanje aviona koje se zapravo nikada nije desilo, a po logici stvari neće se ni desiti. Ali ovih šest lica ustrajni su u svojoj odluci da odu na neko mjesto vlastitih pojedinačnih utopija i na taj, vrlo artificijelan, kukavički i pasivan način razriješe svoje privatne tragedije uzrokovane mjestom u kojem žive.

Unutar ovih koordinata kreće se naših šest likova, koji su u dramskom smislu potpuno svedeni samo na svoje opsesije, fobije ili frustracije.

Komediografski elementi u ovoj predstavi izrastaju iz bolnog grča ovih šest lica koji uporno pokušavaju da uspiju, da se ostvare kao ličnosti, ali koji uvijek završavaju u realmi sterilnog aerodromskog gatea, u zoni koja je između stvarnosti i mašte.

David Ives u svojim jednočinkama problematizira mogućnost ponovnog pokušaja i deskriptivno prikazuje sve moguće puteve kako bi se ostvario cilj, opisujući tako sve moguće greške koje možemo učiniti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: