{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Fudbalske priče" dobila glavnog sponzora

S
24.6.2011. u 13:48
0
6
Predstava "Fudbalske priče" dobila glavnog sponzora
0
Haris Pašović i Michael Mueller danas su u Sarajevu potpisali ugovor o sponzorstvu predstave "Fudbalske priče". Ova predstava East West Centra time je dobila glavnog sponzora - Raiffeisen banku.
Predstava će biti uvrštena u zvanični program festivala MESS 2011, a bit će u okviru bh. turneje prikazana u 10 gradova u Bosni i Hercegovini.

"Nastojimo podržati projekte koji promovišu univerzalne ljudske vrijednosti, među kojima kultura zauzima značajno mjesto. Projekat 'Fudbalske priče' prepoznali smo kao značajan doprinos afirmaciji bh. pozorišne scene, kako u domaćim, tako i širim okvirima, te ga odlučili podržati", izjavio je Mueller. "Slogan projekta 'Pridruži se klubu, pridruži se Raiffstyle Clubu' osmišljen je sa željom da promovišemo naš Raiffstyle Club kroz nagrađivanje naših klijenata, ali i da im istovremeno omogućimo razmjenu pozitivnih iskustava kroz takmičenje koje će biti realizovano u sklopu ovog projekta".

"Zadovoljstvo nam je što nam je partner na ovom projektu Raiffeisen banka, prije svega zbog jasno izražene podrške ove finansijske institucije kulturi kao veoma bitnom segmentu života. Predstava, na čiju se audiciju odazvalo više od 60 vrhunskih plesača iz čitavog svjeta, govori o fair-playu, team-buildingu, individualnoj kreativnosti i prijateljstvu", izjavio je Haris Pašović, predsjednik udruženja East West centar.

"Koreografiju potpisuje evropska koreografska zvijezda Edward Clug koji je ujedno i direktor baleta u Slovenskom Narodnom Gledališču u Mariboru, a muziku će komponirati i uživo svirati Philip Tan, čuveni kompozitor iz Singapura", dodao je Pašović.

Turneja predstave "Fudbalske priče" počinje 23. septembra u Zenici i trajat će do 12. oktobra ove godine, kada će biti odigrana i posljednja predstava. Umjetnici koji učestvuju u projektu "Fudbalske priče" dolaze iz nekoliko zemalja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Singapura, Italije, Kine i Burkine Faso.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: