Večeras u Sarajevu
11

Predstava ekipe "Večernje škole" održana u Mostaru, tražila se karta više

L. R.
Ekipa Večernje škole u Mostaru
Ekipa Večernje škole u Mostaru
Sinoć je HDHS Kosača u Mostaru održana oproštajna predstava Željka Pervana i ekipe "Večernje škole" pod nazivom "Posljednja večernja".
Bilo je to gotovo dva sata smijeha do suza uz Željka Pervana i njegove učenike. Nakon 15 godina ekipa iz kultne "Večernje škole“ vratila se ponovo u školske klupe i sinoć do posljednjeg mjesta napunila veliku dvoranu HDHS Kosače u Mostaru.

Oduševljena publika neprestano se, gotovo dva sata, smijala profesoru Željku Pervanu (profesor Maksimilijan Jure Kučina) i njegovim učenicima Blažu (Damir Folnegović), Aljoši (Zlatan Zuhrić Zuhra), Denisu (Mladen Horvat) i Antimonu (Ahmed El Rahim).

Publiku su nasmijavali do suza osvrtima na današnjicu, svako iz svoga ugla i svoga lika. Kako su ranije i najavili, fokus predstave je bio na procesima, ponašanju i odnosima među ljudima. Rođenje, odrastanje, ljubav, zavist, žudnje, ambicije- bile su samo neke od tema.

Predstava je završila urnebesnim muzičkim performansom Antimona, koji je zapjevao i neke poznate hercegovačke pjesme. Iako se radi o istoj predstavi, u svakome gradu publiku čekaju iznenađenja i dodani skečevi, koji se dotiču specifičnosti svakog dijela u koju predstava dolazi, pa tako i Sarajevo večeras, gdje u sklopu oproštajne turneje "Posljednja večernja" stižu u Bosanski kulturni centar s početkom u 20 sati.

Kao i za sve njihove izvedbe i za večerašnju se traži karta više, a dostupan je još vrlo mali broj ulaznica u prodajnom sistemu kupikartu.ba i biletarnici BKC-a.