Aktuelna komedija
39

Predstava "Državni lopov" 8. decembra u Centru za kulturu Sarajevo

Klix.ba
Komična predstava "Državni lopov" Fadila Hadžića, velikog komediografa i osnivača zagrebačkog Kerempuha, bit će odigrana u JU Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo 8. decmbra u 20 sati.

"Predstava 'Državni lopov' je veoma aktuelna, a dramaturgija je apsolutno prilagođena današnjem vremenu. Iako je tekst napisan prije više od 40 godina i danas konotira sa društvenim (ne)prilikama, mada smo ga mi u toku rada na predstavi dodatno aktualizirali prebacujući radnju komada u današnju BiH", saopćo je iz Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

"Državni lopov" je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji - jedan je sitni lopov i ljubavna varalica, a drugi "državni lopov" koji ima povlašten položaj čak i u zatvoru. Pored njih, tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu ni osnovnu školu, a koji mašta o unapređenju. Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi. On je 17 puta obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave, jer je zbog jedne od njih završi u zatvoru.

Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio silne pare, međutim revizijom advokata on će vjerovatno biti brzo pušten na slobodu jer naravno našla se neka rupa u zakonu. Njih dvojica i čuvar Jozo na vrlo komičan način pokazuju sliku društva.

Glumačku postavu čine: Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Ulaznice za predstavu "Državni lopov" po cijeni 10 KM možete kupiti na biletarnici JU Centra kulture i mladih Općine Centar (ulica Jelića br. 1) od 9 do 22 sata.

Dodatne informacije i rezervacije možete dobiti na telefon +387 33 232 595 ili putem web stranice Centra kulture i mladih Sarajevo.