Austrijsko-njemačka zajednica BiH
0

Predstava donijela radost djeci u Pazariću i Fojnici

Sarajevo-x.com
Austrijsko-njemačka zajednica BiH, uz podršku BH Telecoma, prikazala je u Pazariću i Fojnici predstavu "Telefon", autora i reditelja Zijaha Sokolovića.

Štićenici ustanova za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba u veseloj atmosferi i uz slatkše su uživali u izvedbi glumaca Katarine Arbanas i Matka Knešaureka iz Hrvatske.

Predstava je 10. i 11. januara odigrana u Pazariću i Fojnici, a do kraja mjeseca će biti izvedena i u Zavodu za žensku djecu i omladinu u Višegradu i Domu za djecu i omladinu ometenu u razvoju u Prijedoru.

Nositelji projekta ispred ANZ-a su generalni sekretar Austrijsko-njemačke zajednice Velibor Kuvač i predsjednik Davor Ebner.

THE/ARTO prvi je sistemski projekat edukacije djece kroz umjetnost. Uz pomoć glumaca, kroz pozorište, djeca i mladi razvijaju komunikaciju, sigurnost i maštu. Projekat je osmišljen upravo za osobe sa posebnim potrebama. Namjera ovog projekta je, osim što se radi o edukativnoj predstavi, unijeti malo radosti i promjene u živote osoba sa posebnim potrebama.