Treće izdanje
8

Predstava "Dogodine, kao i uvek" zatvara festival Dani Jurislava Korenića

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Treće izdanje pozorišnog festivala Dani Jurislava Korenića koji se održava u Kamernom teatru 55 sutra će biti završeno, a u čast nagrađenih premijerno će biti izvedena predstava "Dogodine, kao i uvek" reditelja Dejana Jankovića.

Ova predstava postavljena je po motivima drama Bernard Sladea i Artur Schnitzlera. U novom komadu Artepunkt produkcije iz Beograda, likove tumače Milan Lane Gutović i Mina Lazarević, dok izbor muzike i dizajn scene potpisuje reditelj predstave.

Riječ je o romantičnoj komediji koja govori o ostvarenom vječitom snu žene i muškarca da budu zajedno, makar i na jedan dan u nizu dana koji se zove život. Svi mi ponekad govorimo o ljubavi. A ako smo pritom i voljeli znamo da je jedan trenutak vrijedan godine života, jer naša duša ne mjeri vrijeme i dane po kalendaru i satu, već po trenucima susreta sa voljenim bićem.

Upravo takav pogled na temu ljubavi okupila je ekipu vrsnih beogradskih pozorišnih umjetnika čineći da ona zasija srećom i zatamni tugom na sceni slaveći ono što se desi samo onima blagoslovljenima ljubavlju.

"Svaka scena u predstavi stvarana je sa željom da se ljudima objasni da za pravu ljubav nikad nije kasno. Publika će kroz šest scenskih situacija imati prilike da prepozna sebe i sve one momente koje nas nekad podstiču da se zapitamo da li smo u životu napravili pravi izbor i ispravan korak. Ono što je optimistično i ohrabrujuće je da će skladna glumačka igra velikih majstora scene poput Laneta Gutovića I Mine Lazarević definitivno pomoći da ako već nismo, taj korak i napravimo”, izjavio je reditelj predstave Dejan Janković.

Prije predstave na sceni Kamernog teatra 55 bit će dodijeljene nagrada za najbolju režiju, nagrada najbolji tekst, nagrada Jurislav Korenić za najbolju predstavu u cjelini te nagrade Žan Marolt za najboljeg glumca i najbolju glumicu.

O laureatima ovogodišnjeg festivala.odlučuju Dževad Karahasan, Adrijana Gavrić, Josip Muselimović, Larisa Sarajlić-Ramović, Matija Bošnjak, Boris Lalić i Snežana Bogićević.