Kultura
0

Predstava "Dobri človek iz Sečuana" na sceni Narodnog pozorišta

FENA
Ljubljansko Mestno gledališče gostuje u Sarajevu s predstavom "Dobri človek iz Sečuana" eminentnog režisera Aleksandra Popovskog, koja će večeras biti izvedena u Narodnom pozorištu u 19:30 sati.

Narodno pozorište i Festival "Sarajevska zima" najavili su je danas na pres-konferenciji kao visokokvalitetan teatarski projekt koji treba vidjeti.

Direktor Festivala Ibrahim Spahić uvjeren je da će glumci imati šta reći na sceni, a neki od njih, mladi ljudi, koji su se također obratili na pres-konferenciji, naglašavaju da ove godine učestvuju na Festivalu s veoma dobrim ostvarenjem u kojem se, u najkraćem, traga za dobrom, dobrom za sebe i druge.

Mladi glumci nadaju se da će sarajevska publika prihvatiti njihov teatarski izraz.

Ibrahim Spahić naglašava da se "Dobri človek" ili "Dobra duša" iz Sečuana igra na raznim scenama i da je vrlo bitno da tu "dušu iz Slovenije" vidi i publika "Sarajevske zime" koja počiva na pozitivnoj energiji.

"Dobri človek iz Sečuana" Mestnog gledališča iz Ljubljane, vizuelno atraktivno ostvarenje, bit će večeras na sceni Narodnog pozorišta s prevodom na bosanski jezik, u izvedbi Tine Potočnik, Jure Henigmana, Jane Zupančič, Judite Zidar, Borisa Cavazza i drugih članova glumačkog ansambla.